Válogatott egyedi halreceptek

Hazai halak elkészítése

Busa vajban
Hozzávalók: 80 dkg busaszelet, 8 dkg vaj, 1 zöldségerő Knorr leveskocka, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dl erőleves, 1 csokor petrezselyem, majoránna, halfűszerkeverék.
Elkészítése: A halszeleteket besózzuk, halfűszerkeverékkel bedörzsöljük és 20 percig állni hagyjuk. Zöldség erőleves kockával ízesített vízben megpároljuk. Közben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Morzsolt majoránnával, felaprított petrezselyemmel, borssal fűszerezzük, majd felöntjük az erőlevessel. Állandó keverés mellett mártás sűrűségűre főzzük. A halat a főzőléből kiemeljük, lecsöpögtetjük. Tálra helyezzük és leöntjük a vajas mártással. Főtt burgonyával és céklával körítjük.

Firenzei hal busából
Hozzávalók: 80 dkg busa, 20 dkg mángold vagy paraj, 2 kemény tojás, 10 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, bors, szerecsendió, só.
Elkészítése: A margarinon megpároljuk a mángoldot, összekeverjük a fűszerekkel. A halat kétujjnyi vastagra szeleteljük, megsózzuk, és a maradék margarinon megsütjük. A mángold tetejére fektetjük a sült halat, körülrakjuk a karikára vágott kemény tojással, és az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 15 percig sütjük. Jó vendégváró, előre előkészíthetjük (folpackal lefedjük), csak a sütést hagyjuk a végére.

Fokhagymás busa
Hozzávalók: 1,5 kg busa, vagy más hal, 20 dkg füstölt szalonna, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg héjában főtt burgonya, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése: A halat mindkét oldalon bevagdaljuk, kívül-belül sózzuk, és megkenjük fokhagymával. A nyílásokba vékony szalonnadarabokat és fokhagyma szeleteket dugunk. Tepsibe tesszük, és közepes tűzön, saját levében sütjük, közben néhányszor meglocsoljuk. Amikor majdnem kész, köré tesszük a burgonyát, ráöntjük a tejfölt, és készre sütjük.

Karácsonyi busatekercs
Hozzávalók: 80 dkg filézett busa, 15 dkg spenótlevél, 1 üveg mexikói mártás, 1 zacskó mexikói zöldségkeverék(40 dkg), 5 dkg aszalt szilva,3 dkg vaj, 1 db citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál ételízesítő, egész fekete bors és őrölt fehér bors.
Elkészítése: A megmosott halfilét kiterítjük, leszárítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel. Az alaposan megmosott, szártalanított parajlevelekkel betakarjuk, majd meghintjük őrölt fehér borssal, áttört fokhagymával. Feltekerjük, majd olajjal megkent fóliába tekerjük. Citrommal, egész borssal, babérlevéllel, ételízesítővel ízesített, gyöngyözően forrásban levő vízben kifőzzük. Közben hevített vajon a mexikói zöldségkeveréket lepároljuk az aszalt szilvával együtt. Ráöntjük a mexikói mártást, együtt készre pároljuk. A halról óvatosan lefejtjük az alufóliát, majd rézsútosan felszeleteljük. Bevonjuk félig a mexikói zöldségraguval.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 8
Heti: 1
Havi: 323
Össz.: 183 796

Látogatottság növelés
Oldal: Busareceptek
Válogatott egyedi halreceptek - © 2008 - 2024 - halreceptek.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »