Válogatott egyedi halreceptek

Hazai halak elkészítése

Fokhagymás, ecetes törpeharcsa
Hozzávalók: 1 kg törpeharcsa, 1 dkg pirospaprika, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 1,5 dl ecet, 5 dkg cukor, 2 db babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, 5 g törött bors, 1 db fejes saláta, 1 db citrom, só.
Elkészítése: A törpeharcsákat megtisztítjuk, belső részeiket eltávolítjuk, majd fejüket levágjuk, és jól megmossuk őket. Szárazra itatjuk, és egyenletesen megsózzuk. Letakarva kevés ideig állni hagyjuk, hogy a só felszívódhasson. Ezután a pirospaprikával összekevert lisztbe mártjuk, és kevés forró olajba téve szép pirosra sütjük. Ecettel, sóval, cukorral és vízzel tartalmas salátalevet készítünk, amelyet babérlevéllel, zúzott fokhagymával, őrölt borssal ízesítünk. A kihűlt halakat a salátalébe tesszük és legalább egy napig érleljük. Tálra helyezett salátalevelekre tálaljuk és citromszeletekkel díszítve kínáljuk.

Törpeharcsa fehérborban
Hozzávalók: 1 kg törpeharcsa, 2 dl félédes fehérbor, 1 citrom, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, 30 dkg fehér csemegeszőlő, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 2 dkg liszt, só.
Elkészítése: A megtisztított halak fejét levágjuk, beleit kiszedjük, bőrét lehúzzuk. Sózzuk, vajjal kikent edénybe rakjuk, fehérbort öntünk rá, és szeletelt vöröshagymával beterítjük. Alufóliával befedve, forró sütőben vagy halfőző edényben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halat szűrőlapáttal kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A főzőlét leszűrjük, tejszínt öntünk hozzá, és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Közvetlenül tálalás előtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. A hal köré öntjük, petrezselymes burgonyával és párolt sárgarépával körítjük.

Törpeharcsa Gyurci módra
Hozzávalók: 6-10 törpeharcsa(nagyságtól függően), 1 dl édes pezsgő, reszelt gyömbér v. gyömbér por, kevés fehérbors, kevés olaj, só.
Elkészítése: A sütőt kapcsoljuk be, hogy meleg legyen. A törpeharcsát megtisztítjuk, majd forrásban levő vízbe mártjuk. Pár másodpercig benne hagyjuk, majd kivéve lenyúzzuk a bőrét(könnyen jön). Az előkészített halat finoman besózzuk, finoman megborsozzuk, megszórjuk gyömbérrel. A halakat egy tepsibe helyezzük. Alájuk kevés olajat és édes pezsgőt öntünk. Fóliázzuk be a tepsit és toljuk a már meleg sütőbe. Pároljuk meg a halakat. Ennek ideje a halak nagyságától függ. A készételhez párolt rizs illik, tejszínes gombamártással.

Törpeharcsa Petya módra
Hozzávalók: Egy tepsinyi törpeharcsa, kb. 30-50 db. Ízlés szerint Vegeta, sült halhoz való fűszerkeverék, 4-5 fej nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, étolaj vagy zsír.
Elkészítése: A törpeharcsát 40-50 fokos, 1-2 evőkanál sót és 1 deci ecetet tartalmazó vízben hagyjuk állni 5 percig. Ettől egyrészt elpusztul pillanatok alatt, másrészt a nyálkaréteg lemoshatóvá válik. Pucolás után kevés zsiradékot tegyünk a tepsibe. Sorba pakoljuk bele a Vegetával és a fűszerkeverékkel alaposan meghintett halakat. Só külön nem szükséges! A halak közé szórjuk be a kis karikákra darabolt fokhagymát, majd a halakat fedjük le a karikára vágott vöröshagyma szeletekkel. Addig süssük előmelegített közép meleg sütőben, amíg a hagyma finomra sül.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 8
Heti: 3
Havi: 325
Össz.: 183 798

Látogatottság növelés
Oldal: Törpeharcsa-receptek
Válogatott egyedi halreceptek - © 2008 - 2024 - halreceptek.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »