Válogatott egyedi halreceptek

Hazai halak elkészítése

Harcsa káposztával
Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 5 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg liszt, 4 dl tejföl, 1 csomó kapor, 6 dkg vöröshagyma, 60 dkg harcsafilé, só, fűszerpaprika
Elkészítése: A káposztát megmossuk, és kevés vízzel feltesszük főni. A harcsafilét felszeleteljük, besózzuk. A vöröshagymát és a kaprot finomra, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, és a káposztához adjuk. Ha a káposzta megfőtt, magyaros rántással berántjuk – a felolvasztott zsírban a lisztet világos barnára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, a finomra vágott kaprot, hideg vízzel felengedjük, és a káposztához adjuk.
A káposzta tetejére rakjuk a besózott halszeleteket, és lefedve, előmelegített sütőben a halat készre pároljuk. A szeleteket levéve a káposztáról, a káposztához adjuk a tejfölt, átforraljuk és forrón tálaljuk oly módon, hogy a tál aljára rakjuk a káposztát, rá a halszeleteket, majd tejföllel és paprikás zsírral díszítjük.

Harcsaszeletek molnárné módra
Hozzávalók: 180 dkg harcsafilé, 4 dkg só, 10 dkg liszt, 10 dkg zsír, 1 db fejessaláta, 25 dkg vaj, 4 db citrom, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 adag vajas burgonya.
Elkészítése: A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsiradékot is. Ezután felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Két citromot meghámozunk, majd felszeleteljük. A másik két citrom levét kicsavarjuk, és átszűrjük. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A harcsaszeleteket lisztbe mártjuk. Serpenyőben egy kevés zsírt hevítünk, amelyben pirosra sütjük a harcsaszeletek mindkét oldalát. A halastál egyik felére tálaljuk az elkészített vajas burgonyát, mellé tálaljuk ízlésesen a frissen sütött harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Minden harcsaszeletre egy-egy citromszeletet helyezünk. Ekkor elkészítjük a barna vajat: serpenyőben habzásig hevítjük a vajat, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, gyorsan elkeverjük, majd hozzáadjuk az átszűrt citromlevet. Egy kevés sót adunk hozzá. Ezután hirtelen felforraljuk és meglocsoljuk vele a kitálalt harcsaszeleteket. "Molnárné módra" készíthető még a süllő- és a fogasszelet is.

Harcsaszeletek roston
Hozzávalók: 180 dkg harcsafilé, 2 dkg só, 15 dkg zsemlemorzsa, 2,5 dl olaj, 1 db fejessaláta, 3 db citrom, 10 adag vajas burgonya, 5 adag gribiche-mártás.
Elkészítése: A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsiradékot is. Ezután felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Rövid idő múlva szitált zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A sütés előtt közvetlenül olajba mártjuk az előkészített harcsaszeleteket, majd faszénparázs fölött izzó rostélyra helyezzük, és mindkét oldalukat megsütjük. Fém halastálat tálpapírral borítunk, amelynek egyik oldalára tálaljuk a forró vajas burgonyát. Ízlésesen melléhelyezzük a rostonsült harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Az egészet díszítjük fejessaláta-levelekkel és citromgerezdekkel. Külön mártásoscsészében jól lehűtött gribiche-mártás adunk hozzá.
A harcsaszeletek roston készíthetők fűszeres vajjal is. Ebben az esetben a még forrón tálalt harcsaszeletek tetejére egy-egy fűszeres vajkarikát helyezünk. Ez ráolvad a forró harcsaszeletekre, és átadja kellemes íz- és illatanyagait.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 8
Heti: 11
Havi: 333
Össz.: 183 806

Látogatottság növelés
Oldal: Harcsareceptek
Válogatott egyedi halreceptek - © 2008 - 2024 - halreceptek.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »