Válogatott egyedi halreceptek

Hazai halak elkészítése

Fűszeres, gombás pisztráng
Hozzávalók: 4 kisebb méretű pisztráng, só, bors, 1 csokornyi friss kapor, kakukkfű és turbolya, 25 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 2 fej hagyma, 1 evőkanál kakukkfű, 1 evőkanál tejszín, 1 citrom.
Elkészítése: Sózzuk és borsozzuk meg kívül belül a megtisztított pisztrángokat és szórjuk meg a megmosott, apróra vágott fűszerekkel. Mossuk meg és szeleteljük fel a gombát. Vágjuk kockákra és pirítsuk meg a szalonnát, a zsírjában pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a gombát, pároljuk az egészet együtt 5 percig, majd tegyük hozzá a tejszint, kakukkfüvet, sót és borsot. Töltsük meg a pisztrángokat a kihűlt párolt gombával és helyezzünk mindegyik halra citromszeleteket és alufóliába csavarva 20 percig, grillezzük. Zsályamártással tálaljuk.

Karácsonyi pisztráng
Hozzávalók: fejenként 1-2 db pisztráng, 20 dkg vaj, só, halanként 1-1 kb. 4-5 cm-es fenyőgally.
Elkészítése: A halakat alaposan kívül-belül megtisztítjuk, besózzuk, és 2 óráig pihentetjük. Egy lapos teflonserpenyőt kivajazunk, majd a halakat belefektetjük úgy, hogy a hasukba egy-egy kiskanál vajat és egy-egy fenyőgallyat helyezünk. Középmeleg sütőben (legjobb a levegőforgatásos) 10 percig alufóliával lefedve sütjük, majd az alufóliát eltávolítva 10 percig enyhén pirítjuk, vigyázva, nehogy kiszáradjon.

Pisztráng fóliában sütve Gribiche mártással
Hozzávalók: 4 db pisztráng (25-30 dkg-os), 8 dkg vaj, só.
A mártáshoz: 3 dl majonéz, 1 db főtt tojás, 5 dkg ecetes uborka, 1 dkg tárkonylevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélőhagyma, 2 dkg kapribogyó, 1 dl tejszín, só.
Elkészítése: A megtisztított és megmosott pisztrángokat szárazra itatjuk, majd kívül-belül sóval bedörzsöljük. A kiterített alufólia lapokat olvasztott vajjal bekenjük, belehelyezzük a halakat, és szorosan becsomagoljuk. Egymás mellé a parázsra fektetjük, majd 8-10 perc múlva átfordítjuk és még 5-6 percig, sütjük. A fóliából kibontjuk, és tálra helyezzük.
Külön edényben kínáljuk hozzá a Gribiche mártást. A főtt tojást sárgájával és fehérjével együtt nagyon apróra vágjuk, vagy áttörjük. Finomra vagdaljuk a meghámozott ecetes uborkát, a friss tárkonylevelet, a zöldpetrezselymet, a metélőhagymát és a kapribogyót. Az így előkészített anyagokat a majonézhez keverjük, és annyi tejszínt öntünk hozzá, hogy sűrű tartalmas mártást nyerjünk. A végén kevés sóval ízesítjük.

Pisztráng mandulával sütve
Hozzávalók: 10 db pisztráng, 5 dl tej, 3 dkg só, 12 dkg liszt, 15 dkg mandula, 10 adag vajas burgonya.
Elkészítése: A pisztrángot óvatosan kibontjuk, pikkelyeit eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül, belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása. Közben előkészítjük a mandulát: vizet forralunk, amelybe beleöntjük. Néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot kiemeljük a tejből, és gondosan leszárítjuk. Ezután besózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük be az étel készítését. A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével előmelegített halas tálra tálaljuk. A tetejére öntjük a vajas mandulát. Külön vajas burgonyát adunk hozzá.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 8
Heti: 13
Havi: 335
Össz.: 183 808

Látogatottság növelés
Oldal: Pisztrángreceptek
Válogatott egyedi halreceptek - © 2008 - 2024 - halreceptek.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »